Saturday, June 14, 2014

Vi tog studenten med dunder och brak

Tänk dig att trängas nere i skolans källare. Visselpipor, musik och skrik hörs överallt omkring dig och snart är det er tur. Om bara några få sekunder. Solen har dragit sig undan men det är fortfarande ljust och fint ute. Hjärtat slår snabbare liksom musiken och så kommer signalen som säger kör! likt startskottet i en 100-meters-tävling. Sen når ni scenen och allt övergår till ett galet hoppande upp och ner. Även om det ser galet ut jublar alla men lika snabbt som ni kom säger ni hejdå och tar er nerför trappan till vänster. Alla går sin egen väg. I myllret av hundratals människor hittar du din familj som kommer med varma kramar och gratulationer. Du ler och tittar upp mot himlen. Då plötsligt ändrar vädret sig blixtsnabbt och inom några sekunder piskar regnet som miljontals kalla strålar över alla åskådare. Paraplyerna blir ert skydd som en bur. Det skyddar en del men du får ändå ta några slag av moder natur. Det börjar hagla och stora vattenpölshav breder ut sig och bildar små åar med rinnande vatten. Blixtar slår ner och åskan närmar sig. Som tur är tar ni er fram till bilen. Det är en smått obekväm situation att sitta i en bil med genomblöta kläder och kalla fötter. Det regnar hysteriskt, bilkön ut från parkeringen växer och mullret från åskan känns så närvarande att man skulle kunna ta på det. Trots det är glädjen stor. Du bara skrattar. Du har tagit studenten. Det är sorgligt att sluta men själva dagen har varit helt fantastisk. Glädje och lycka finns i luften. Det är det enda som du känner och den här dagen har varit helt perfekt.
http://youtu.be/R9tuf1Kec6s?t=2m30s

Det var väl nästan så det såg ut fredagen den 13:e på studentdagen. Jag är riktigt tacksam för att jag fick en plastficka för mina betyg.

Tänkvärt är att den där sista knappa timmen vid slutet av studenten kan symbolisera en hel del.

Tänk dig att du som yngre trängts med dina klasskamrater, kompisar eller andra människor som står dig nära. Ni har delat mycket. Ständigt är det saker omkring oss. Under en livstid kan mycket hända. Man kan göra något galet, man kan göra bort sig och andra kan tycka att man är konstig men man kan ändå ha kul.Vissa saker förändras, ibland skiljs vi åt och tar olika vägar för att hitta hem. Du söker efter sätt att må bra på men det finns många hinder där ute som kan vara svåra att ta sig igenom. Man kan söka skydd mot faror och motgångar men även om du har hundratals livvakter finns det ändå sådant som kan ta sig förbi. Därför finns det lycka och hopp. Livet är ju aldrig mer hopplöst än man tänker sig att det är. Det betyder att om du letar fram det positiva så är inte situationen så illa som du kanske trodde.
No comments:

Post a Comment