Monday, July 14, 2014

Ärlighet - Honesty

Det där med vad vi ser och vad vi tror. Vi har förutsatta meningar om andra men det är knappt aldrig det stämmer. Du har ingen aning om hur livet är för någon annan. Försök tänka på den här sanningen:
Jag är en betraktare som ser det yttersta av varje människa och jag ser bara vad de gör när de är med mig. Betyder det att jag känner dem? Det jag ser och vet om dem är bara en bråkdel av allt de själva vet. För vem känner sig själv bättre än sig själv?

Photo by Charlotte on Flickr


När vi känner oss ensamma i våra val eller åsikter tänker vi inte på hur många människor som känner likadant. Det är inte så svårt att vara sig själv när man ser att andra människor befinner sig i samma situation men vi vet ju inte att de gör det så vi blir ledsna, oroliga eller osäkra och drunknar i ensamhetens falska hav. Borde det vara svårt att vara sig själv och säga vad man tycker? Egentligen inte men saker och ting är uppenbarligen mer komplicerade än så. En sak är dock viktig:

ÄRLIGHET
Vad tycker du?
Vad vill du?
Vem är du egentligen?

Det kan vara svårt att svara på de frågorna även om man känner sig själv bäst men det gör ju egentligen ingenting eftersom det är tillåtet att ändra åsikt och förändras. Uppenbarligen är vi oss själva när vi är överens med våra tankar sen är det upp till var och en om man vill visa för andra vem man är eller om vill visa vem man låtsas vara.


Colbie Caillat

This song(Colbie Caillat) and video below is, said in a short way, beautiful.

Being yourself is not about having makeup or not but even without makeup you can cover yourself with a mask that is not you.

You don't have to try to be someone else,
you can try to be yourself,
you don't have to... but it's your choice.

No comments:

Post a Comment