Wednesday, May 14, 2014

Yoga Games, Göteborg, 2014

Swedish


I helgen, 9-11 maj, var det Yoga Games i Göteborg. Ett event för både nybörjaryogis och erfarna yogis. :]


Presentatörerna var fantastiska. De hade alltid något speciellt att säga. Även om det bara var små få ord var innebörden av dem djupt betydelsefulla. De orden kunde faktiskt få en att må bättre om man bara tog dem till sig. Filosofiskt trams kanske vissa tänker och viftar bort de där jag nyss skrev men det handlar egentligen om självklarheter, i alla fall om man vill må bra och om man vill sluta vara negativ, egoistisk och skada andra.
Det var ord som fick mig att tänka på att respektera, acceptera och vara lugn. Ibland var det om att tänka på andra: "Pray for the one/ones you love, pray that they will be healthy and happy".

Ibland om sig själv och andra: "Strunta i jantelagen för en stund, om du lyckas beröm dig själv, och om personen jämte dig lyckas beröm dem också, skitbra jobbat!".

Ibland bara för att få oss på Yoga Games att ha kul: "Some talks about power yoga, I think that's ridiculous, it's super power yoga. You are all superheroes".
Allt var mycket givande och lärorikt.

Bild från http://www.yogagames.org


Filosofiskt babbel eller inte men jag tror i alla fall de här tankarna gör saker och ting bättre:
  • Att vara glad för att andra lyckas, inte ledsen för att man själv inte har lyckats med samma sak
  • Att släppa avundsjuka, gör det du själv gillar och var också nöjd med det du gör och har
  • Tänk positivt och var glad. Du skapar energi. Du påverkar andra och andra påverkar dig
  • Du behöver inte hålla med andra men du kan acceptera att det finns många som inte tycker som du
  • Medvetenhet is the key of life


Självklarheter som man lätt glömmer. Tur att det finns fina personer som påminner en om det som är viktigt. Dessutom tar man det inte alltid till sig om inte någon annan säger det. Av någon anledning.

Dalai Lama sade "Jag talar om något som du redan vet. Saken är bara att du vill höra någon annan säga det." (Mayank Chhaya, Dalai Lama En Auktoriserad Biografi, s.166)


Edit: Trodde aldrig det skulle vara så svårt att låtsas vara en daggmask (Yoga Animals - Get Primal på Yoga Ganes, Sebastian och Stine Hegre)

No comments:

Post a Comment